МЕНИ
Насловна » Архива » Архива вести

Архива вести

13.05.2015.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо све регистроване учеснике по Огласу ради отуђења моторних возила путем јавног надметања, објављеном дана 06. маја 2015. године у дневном листу „Политика“, да ће се јавно надметање обавити дана 15. маја 2015. године у Палати „Србија“, Булевар Михајла Пупина бр. 2 (источно крило, други спрат, сала 233).

Потребно је да сви регистровани учесници са Потврдом о регистрацији, личном картом и лицитационом картицом дођу према следећем распореду:

- Пријава учесника за возила под ред. бр. од 10. до 291. у 7.15 часова, лицитација у 8.00 часова;

- Пријава учесника за возила под ред. бр. од 294. до 507. у 11.15 часова, лицитација у 12.00 часова;

Сви учесници су дужни да поштују кодекс облачења и да сходно томе буду адекватно одевени.

КОДЕКС ОБЛАЧЕЊА

Молимо све учеснике лицитације да не долазе у следећим одевним предметима: Шортс, „бермуде“ ( нити било који други одевни предмет различит од дугих панталона или фармерки ), тренерке, папуче и сандале.

08.04.2015.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо све регистроване учеснике по Огласу ради отуђења моторних возила путем јавног надметања, објављеном дана 3. априла 2015. године у дневном листу „Политика“, да ће се јавно надметање обавити дана 9. априла 2015. године у Палати „Србија“, Булевар Михајла Пупина бр. 2 (источно крило, други спрат, сала 233).

Потребно је да сви регистровани учесници са Потврдом о регистрацији, личном картом и лицитационом картицом дођу према следећем распореду:

- учесници за возила под ред. бр. од 1. до 73. у 7 часова;

- учесници за возила под ред. бр. од 74. до 233. у 11,30 часова;

- учесници за возила по ред. бр. 234. до 510. у 15 часова

31.03.2015.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо сва заинтересована лица да ће дана 3. априла 2015. године бити објављен оглас за продају моторних возила путем јавног надметања у дневном листу „Политика“ и на сајту Републичке дирекције за имовину Републике Србије www.rdi.gov.rs.

Возила ће моћи да се разгледају дана 4. и 5. априла 2015. године, на паркингу источног крила Палате „Србија“ у времену од 10-18 часова.

Регистрација учесника на јавном надметању вршиће се дана 6. и 7. априла 2015. године, у просторијама Републичке дирекције за имовину Републике Србије, ул. Грачаничка бр. 8.

Јавно надметање ће се одржати дана 9. априла 2015. године у Палати „Србија“.

25.03.2015.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо све регистроване учеснике за јавно надметање по Огласу ради отуђења моторних возила путем јавног надметања, објављеном дана 18.03.2015. године у дневном листу „Политика“ да ће се јавно надметање обавити дана 26.03.2015. године са почетком у 9 часова у Палати Србије Булевар Михајла Пупина бр. 2 , (источно крило, други спрат, сала 233).

Потребно је да сви регистровани учесници са Потврдом о регистрацији и личном картом дођу до 08:30 часова ради добијања лицитационе картице.

НАЦРТ - УГОВОР О КУПОПРОДАЈИ МОТОРНОГ ВОЗИЛА (.doc)

НАЦРТ - УГОВОР О КУПОПРОДАЈИ МОТОРНОГ ВОЗИЛА - ЈП и други (.doc)

11.10.2014.

РЕПУБЛИЧКА ВЛАДА ПОДСТИЧЕ РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ

Потписивањем уговора у Бачкој Паланци 10. октобра 2014.године између Републичке дирекције за имовину Републике Србије и компаније „Real Knitting“ из Гајдобре о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине Републике Србије без накнаде, створени су услови за проширење производних погона компаније и отварање нових радних места.

РЕПУБЛИЧКА ВЛАДА ПОДСТИЧЕ РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ И ЗАПОШЉАВАЊЕ

Компанија „Real Knitting“, иначе лидер у производњи чарапа, добија земљиште површине 1 хектар, 42 ара и 3 метра квадратна које се налази уз постојећу фабрику, а обавезује се да уз постојећих око 400 у року од пет година запосли још најмање 270 радника.

Гајдобра, бачко село са 3000 становника у последње две године од како ова компанија послује скоро да нема незапослених, тј. свако ко је желео имао је могућности да се запосли. Ова фабрика данас ради у три смене и запошљава раднике из околних места из бачкопаланачке и околних општина.

10.10.2014.

ОТВАРАЊЕ НОВЕ ФАБРИКЕ ”МИШЛЕН” ГРУПЕ У ПИРОТУ

Један од највећих светских концерна у области производње пнеуматика Michelin група и њена компанија Tigar Tyres – Big Tigar отворили су 9. октобра 2014.године нову фабрику у Пироту. Свечаном отварању присуствовао је и Председник Републике Србије Томислав Николић.

ОТВАРАЊЕ НОВЕ ФАБРИКЕ ”МИШЛЕН” ГРУПЕ У ПИРОТУ

Наиме, ова престижна француска компанија инвестирала је 215 милиона евра у проширење производних капацитета у својој фабрици гума, отворивши тако 500 нових радних места у региону. Big Tigar једна је од највећих инвестиција у Србији и ова фабрика је опремљена најсавременијом технологијом која омогућава годишњу производњу 12 милиона гума до краја 2016. Пиротски „Тигар” је са 158 милиона евра трећи извозник у Србији.

Oвакво капитална инвестиција у значајној мери је омогућена динамичним радом и активностима запослених у Дирекцији за имовину, тако што је ова Дирекција сачинила, а директор Јован Воркапић у име Републике Србије потписао са компанијом Tigar Tyres – Big Tigar уговоре о отуђењу земљишта из имовине Републике Србије, укупне површине 3 хектара 25 ари 29 метара квадратних по цени од 13.011.600,00 динара, која су средства уплаћена у буџет РС.

01.09.2014.

„МОФАЗА“ У ВЛАСНИШТВУ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА

Уговор о примопредаји пословног простора предузећа „Мофаза“, са Републике Србије на општину Врњачка Бања, потписан је у уторак, 26. августа у Врњачкој Бањи у просторијама Кабинета председника. Уговор је у име Републике Србије потписао Јован Воркапић, директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије, а у име општине Врњачка Бања, председник општине Бобан Ђуровић.

„МОФАЗА“ У ВЛАСНИШТВУ ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА

Пословни простор предузећа „Мофаза“ које је у стечају, већ годинама је објекат посебне намене, а овим чином створени су правни предуслови, који омогућавају да се он стави у функцију интереса општине Врњачка Бања и њених грађана. Планирана је адаптација овог објекта за потребе здравствене амбуланте, за три месне заједнице Штулац, Руђинци и Врњци.

Председник општине Бобан Ђуровић истакао је овом приликом да је ово велики допринос Владе РС локалној самоуправи Врњачка Бања, а у циљу побољшања животних услова становништва, у овом случају три месне заједнице које ће добити нову здравствену амбуланту. Ђуровић је додао да ће локална самоуправа наставити да у своје власништво прибавља објекте који су од виталног значаја за општину и њене грађане.

Директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић рекао је да је Влада РС и Републичка дирекција за имовину и до сада имала разумевања за овакве случајеве у локалним самоуправама, а који су за бољитак грађана. У овом конкретном случају овај објекат није могао добити бољу намену од оне коју јој је наменила општина Врњачка Бања, а то је пружање здравствених услуга становницима Врњачке Бање. „ Планирамо да наставимо са оваквом праксом за све пројекте који имају смисла, и оправдавају овакву врсту посла“ рекао је Воркапић приликом потписивања Уговора о примопредаји.

ОБАВЕШТЕЊЕ
Уплата хуманитарне помоћи посредством PayPal сервиса на адреси floodrelief.gov.rs

20.05.2014.

Обавештавамо све заинтересоване за уплату хуманитарне помоћи да је од 18. маја 2014. године активан PayPal рачун преко кога је могуће уплатити хуманитарну помоћ за жртве поплава у Републици Србији из 193 земље и региона.

Рачун припада Мисији Републике Србије при Европској унији у Бриселу, а средства која се уплате коришћењем PayPal сервиса се директно пребацују на наменски рачун Владе Републике Србије отворен за помоћ отклањања последица ванредних околности – поплава.

Адреса на којој је могуће извршити уплату коришћењем PayPal servisa је floodrelief.gov.rs, а на истој адреси налазе се и подаци о другим могућностима уплате хуманитарне помоћи за жртве поплаве у Републици Србији.

Републичка дирекција за имовину Републике Србије у сарадњи са другим органима доприноси санирању последица поплава

19.05.2014.

Влада Србије на седници одржаној 15. маја 2014. прогласила је ванредну ситуацију на територији читаве Србије због обилних падавина и незапамћених поплава које су задесиле нашу државу.

Ванредна ситуација проглашена је на захтев Републичког штаба за ванредне ситуације, а након анализе тренутне ситуације на терену изазване временским падавинама.

Републичка дирекција за имовину Републике Србије је одлуком директора Јована Воркапића, у сврху помоћи и превазилажења новонастале ситуације, уступила Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије и ЈП Србијаводе одређене поктретне ствари из магацина у Нишу.

Сарадњом са другим државним органима и уступањем ствари као што су гумене чизме, кишна одела, кишне кабанице, заштитне рукавице, ужад за спасавање, лопате, ашови, секире и друга опрема које се налазе у магацинима, Републичка дирекција за имовину Републике Србије даје допринос подизању капацитета ресурса ахгажованих на спречавању и санирању последица поплава.

У циљу превазилажења новонастале кризне ситуације из магацина је, у поплавама угрожена подручија, испоручена и помоћ у виду пакета за личну хигијену, кућне хемије, одеће, обуће и разне опреме. Помоћ је достављена у прихватне центре у Шабац и Београд.

Директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић, укључен је у састав кризног штаба за одбрану од поплава, а у активности је укључен и одређен број запослених.

Свесни тешке и трагичне ситуације у поплавама погођеним деловима земље, руководство и запослени у Републичкој дирекцији за имовину Републике Србије, организују и прикупљање новчаних средстава, у оквиру организације, као вид помоћи угроженом становништву.

Универзитет у Београду у сарадњи са Владом Србије, Дирекцијом за имовину и органима локалне самоуправе, почиње са реализацијом пројекта Универзитет у природи

19.05.2014.

У згради Ректората, дана 15. маја 2014. заједнички су потписали Уговор о давању на коришћење непокретности, у име Републике Србије директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије, Јован Воркапић, у име Универзитета у Београду, ректор проф. др. Владимир Бумбаширевић и у име општине Ивањица, председник општине, Миломир Зорић.

Универзитет у Београду у сарадњи са Владом Србије, Дирекцијом за имовину и органима локалне самоуправе, почиње са реализацијом пројекта Универзитет у природи

Потписивање наведеног уговора, уследило је након доношења Закључка Владе од 14. марта 2013. године, којим се Влада сагласила да се Републици Србији, за потребе Универзитета у Београду, ради успостављања Универзитета у природи, као саставног дела Универзитета у Београду, на подручју Резервата биосфере Голија-Студеница, парка природе Голија и ваздушне бање Ивањица, дају на коришћење, на неодређено време, без накнаде, непокретности корисника Основне школе „Милан Вучићевић“, Братљево и Основне школе „Недељко Кошанин“, Чечина, чији је оснивач општина Ивањица, а које непокретности нису у функцији корисника.

Реализацијом пројекта успостављања Унивезитета у природи, као саставног дела Универзитета у Београду, на подручју Резервата биосфере Голија –Студеница, парка природе Голија и ваздушне бање Ивањица, пружиће се значајан допринос модернизацији и унапређењу високошколског система у Србији, унапређењем здравља, развоја еколошке свести и навика студената Универзитета у Београду, као и унапређења квалитета локалног образовања, научног и културног живота на простору општине Ивањица.

Успостављањем Унивезитета у природи, као саставног дела Универзитета у Београду на подручју Резервата биосвере Голија –Студеница, парка природе Голија и ваздушне бање Ивањица, који је уједно и једини резерват биосфере под заштитом UNESCO на територији Републике Србије, довешће до смањења пада прираштаја становништва и смањене миграције становништва из села у град, која је до сада посебно била изражена.

Одржавање семинара, летње школе, истраживачких станица, појединих сегмената редовне универзитетске наставе, довешће до оживљавања ових простора.

Такође, обзиром да ће Универзитет у природи функционисати на простору под заштитом UNESCO-а и у складу са његовим програмом „Човек и биосфера“, реално је очекивати да овај пројекат постане једна од тачака остваривања интензивне међународне сарадње Универзитета у Београду.

08.05.2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ
о измени конкурсне документације, и продужењу рока за подношење понуде, у јавној набавци мале вредности, ЈН 5 за 2014. годину, набавкa услуга – специфична здравствена заштита запослених (систематски лекарски преглед)

Преузмите обавештење о измени конкурсне документације у DOC формату

Преузмите конкурсну документацију у DOC формату

ДОБРОМ САРАДЊОМ РЕПУБЛИЧКЕ ДИРЕКЦИЈЕ И ГРАДА НОВОГ САДА РЕШЕНО ПИТАЊЕ НАСТАВКА РАДОВА НА „ЖЕЖЕЉЕВОМ“ МОСТУ

01.11.2013.

У Новом Саду потписан је уговор на основу ког је Република Србија том граду без накнаде пренела власништво над земљиштем ради наставка изградње Жежељевог моста.

ДОБРОМ САРАДЊОМ РЕПУБЛИЧКЕ ДИРЕКЦИЈЕ И ГРАДА НОВОГ САДА РЕШЕНО ПИТАЊЕ НАСТАВКА РАДОВА НА „ЖЕЖЕЉЕВОМ“ МОСТУ

Уговор су потписали директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на основу Закључка Владе Републике Србије 05 број 463-9067/2013 од 25. октобра 2013. године.

Директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић истакао је да је Републичка Влада, односно Републичка дирекција за имовину уложила труд како би својим брзим деловањем помогла Новом Саду и тиме створила предуслове за изградњу приступних саобраћајница мосту. Жежењев мост је веома битан за град, али и за целу земљу и због тога је Влада одлучила да овај посао уради у максимално кратком временском року.

Након потписивања Уговора и преузимања парцела, Завод за изградњу града, односно Нови Сад, у законском року спровешће неопходне процедуре како би се искористила предвиђена средства обезбеђена преко ИПА фонда у вредности од 5,5 милиона евра, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Том приликом градоначелник се захвалио Влади Србије која је у кратком року донела ову одлуку.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ О ОТУЂЕЊУ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ, БЕЗ НАКНАДЕ

19.8.2013.

Републичка дирекција за имовину Републике Србије је у циљу реализације пројекта економског развоја – изградње фабрике за производњу обуће, а на основу Закључка Владе Републике Србије 05 број: 46-5911/2013 од 12. јула 2013. године, 2. августа 2013. године закључила уговор о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини без накнаде, са Инвеститором привредним друштвом TECHNIC DEVELOPMENT д.о.о., Врање.

Компанија ''GeoxSpa“, привредно друштво регистровано у привредној комори града Тревизо, Република Италија, је основало привредно друштво TECHNIC DEVELOPMENT д.о.о., Врање, као 100% власник истог, ради примене намераване изградње и рада производног објекта у Граду Врање – фабрике за производњу обуће, и запошљавања најмање 1250 радника.

Влада Републике Србије је, из разлога привлачења директних страних инвестиција у Србију и отварања нових радних места, одлучила да се отуђи из јавне својине Републике Србије грађевинско земљиште, без накнаде, непосредном погодбом, и то:  кат. парц. бр. 626/2 површине 1а 74м2 и кат. парц. бр. 626/3 површине 21а  81м2, обе уписане у листу непокретности бр. 101 КО Бунушевац, које се налази у Привредно-радној зони Бунушевац, у Граду Врање.

Ради реализације овог закључка Владе, Дирекција је са Инвеститором закључила уговор Бр. 463-68/2013-06 од 02.08.2013. године, којим је отуђено грађевинско земљиште у јавној својини, без накнаде.

Информатрор о раду Регистар непокретности у јавној својини Ствари у јавној својини које су предмет отуђења Извод банке као доказ о уплати
Народна скупштина Републике Србије Председник Републике Влада Уставни суд Србије Врховни касациони суд Србије Републичко јавно тужилаштво