МЕНИ
Насловна » Актуелности » Потписани уговори са добитницама станова након другог извлачења наградне игре “Узми рачун и победи“

Потписани уговори са добитницама станова након другог извлачења наградне игре “Узми рачун и победи“

10.02.2023.

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су уговоре о додели два стана у наградној игри „Узми рачун и победи“ са добитницама из Вршца и Београда.

Драгана Сламарски из Вршца добитница је једноипособног стана, док је Сенка Јовановић из Београда добила двособни стан.

Министар је овом приликом изјавио да је прошлог викенда било око 60 милиона унетих фискалних рачуна, а да се већ данас тај број попео на 70 милиона.

„У том тренутку прошлог викенда имали смо 704.000 регистрованих учесника у наградној игри, а сада се тај број повећао на 765.000. Дакле, из дана у дан расте број грађана који се региструју у апликацији „Узми рачун и победи“ и који скенирају фискалне рачуне. Расте свест грађана Србије колико је важно да заједно градимо лепшу, успешнију и бољу Србију“, рекао је Мали.

Министар је подсетио да је наградна игра и део приче о увођењу нове е-фискализације, која подразумева употребу новог хардверског или софтверског решења, путем којих се издају фискални рачуни са QР кодом. Скенирањем QР кода купци и корисници услуга могу да провере да ли је рачун издат у складу са законом, а успостављају и везу са Пореском управом, те добијају информације да ли је њихов рачун валидан.

Током првог кола наградне игре биће организовано укупно пет извлачења, а приликом сваког извлачења ће бити додељена по два стана у Београду. Остала су  још три извлачења приликом којих ће бити додељено још шест станова у Београду.

У наградном фонду је укупно десет станова у Београду, а укупна вредност наградног фонда износи 1.682.424,33 евра.

Шест станова који се додељују се налази у Земуну, у насељу Земунске капије (једноипособни и двособни), а четири на Новом Београду, у Блоку 63, у Улици Јурија Гагарина (двособан, два трособна и један четворособан).

Биће одржано и друго коло наградне игре које ће бити организовано на пролеће или јесен ове године, а у наградном фонду ће бити још десет станова.

Информатрор о раду Регистар непокретности у јавној својини Ствари у јавној својини које су предмет отуђења Извод банке као доказ о уплати
Народна скупштина Републике Србије Председник Републике Влада Уставни суд Србије Врховни касациони суд Србије Републичко јавно тужилаштво